Pressmeddelande
Idag vräks autistiska Tim av Österåkers kommun – vart tar han vägen?

Man sitter bland flyttkartonger med händer för ansiktet
-Tim är helt knäckt och har inte ens klarat av att packa. Vi har inte hört något mer från kommunen än det brev som kom om att nycklar ska lämnas in senast innan kommunen stänger. Foto: AdobeStock.com

Vi har tidigare skrivit om 28-årige Tim Engström som bott på ett LSS-boende under hela sitt vuxna liv. Idag vräks Tim av Österåkers kommun och det finns ingen planering om vart han ska ta vägen. Equal tycker att det här är ett av de sämsta besluten vi någonsin sett och vi är mycket oroliga.

Alla hade in i det sista hoppats på att Österåker kommun skulle ta sitt förnuft till fånga och stoppa vräkningen, men så har inte skett. Tims mor berättar:

-Tim är helt knäckt och har inte ens klarat av att packa. Vi har inte hört något mer från kommunen än det brev som kom om att nycklar ska lämnas in senast innan kommunen stänger. Sen om de kommer hit direkt kl 17 eller på onsdagsmorgonen vet jag inte. Det finns ingen som helst planering och jag vet inte vart Tim ska ta vägen.

Tim har bott i familjehem och LSS-boende nästan hela sitt liv

Tim har en svår psykiatrisk funktionsnedsättning och har haft kontakt med psykiatrin sedan han var fyra år. Sedan han var barn har han alltid haft någon form av placering – först familjehem sedan LSS-boende. Han klarar inte sköta sitt hem själv och har haft omfattande hjälp av sin mor och morfar.

Stora illaluktande sår på kroppen

Tim har också en sjukdom som ger stora illaluktande sår på kroppen som han inte förmår att sköta om själv. Vad ska han ta sig till när han inte ens har ett hem att bo i och ett badrum för att tvätta sig i?Österåker kommun har Sveriges lägsta skatt, vilket säkert gläder den styrande majoriteten bestående av M, L, C och KD. Men det sker på bekostnad av personer som Tim som inte får den hjälp de behöver.

Skribent Dennis Aberos
070-797 20 29
info@equalsthlm.se

Läs också…

1 Trackback / Pingback

  1. Sara nekas lägenhet pga Stockholm stads byråkrati - Equal

Kommentarerna är stängda.