För kvinnor, flickor och transpersoner med erfarenheter av droger, sex mot ersättning, och/eller kriminalitet

Vi är en idell förening som arbetar med stöd till varandra och till våra systrar och syskon i utsatthet. Vi tycker det är viktigt att vi hörs och att vår verklighet blir synlig. Vi arbetar med att lyfta våra frågor i opinionen, hos politiker och mot myndigheter.  För lättast kontakt, mejla oss på: utanskyddsnat(@)gmail.com 

Här finns en bra kontaktlista: https://utanskyddsnat.nu/kontaktlista

Besök Utanskyddsnäts hemsida

Åsö konditori & bageri

Hembageri och konditori med egen tillverkning på Åsögatan 102, ett stenkast från Götgatan. Hos oss finns kondisbitar, bakverk, bullar och matbröd med café i två plan. Vi serverar frukost, lunch och fika – såklart!

Välkomna!

http://asokonditori.se/

På Lush uppfinner vi banbrytande kosmetikaprodukter som brusande badbomber, duschprodukter i jellyform och solida schampokakor. Vi älskar färska ingredienser som ekologiska frukter och grönsaker, tar fighten mot djurtester och försöker göra världen lite grönare genom att bland annat erbjuda förpackningsfria alternativ.

Lush är ett brittiskt företag grundat av sex personer; Mo Constantine, Mark Constantine, Rowena Bird, Helen Ambrosen, Liz Bennett och Paul Greeves.

https://www.lush.com/se/sv

VOOV – ger tillfälliga jourhem till djur så  våldsutsatta kan fly

Organisationens syfte är att underlätta uppbrottet för de personer som lever med våld i en nära relation och är på väg att flytta till ett skyddat boende. De hindras ofta av att de inte får ta med sitt husdjur och väljer då att stanna i förhållandet. VOOV ordnar med tillfälliga hem för djuren så att de sen kan återförenas.

www.voov.nu

Gatujuristerna

Sedan mars 2021 samarbetar vi med den ideella sammanslutningen Gatujuristerna. Gatujuristerna är juriststudenter på Stockholms och Uppsalas universitet som ideellt och kostnadsfritt hjälper personer i social utsatthet på olika dagverksamheter riktade mot hemlösa och andra personer i social utsatthet. Följ @gatujuristerna på Instagram

www.gatujuristerna.com

Vänförening Riksföreningen PAR

Riksföreningen PAR

I Sverige vårdas varje år cirka 2000 personer i rättspsykiatrin. Trots det är det väldigt få människor som har kunskap om, eller insyn i verksamheten. För några år sedan var vi ett antal patienter och anhöriga som ville starta ett arbete kring patienters delaktighet och inflytande i rättspsykiatrin. Därför beslutade vi oss för att bilda vår egen förening, PAR.

Patienter och Anhöriga i Rättspsykiatrin

Stockholms kommuns socialtjänstförvaltning

www.stockholm.se

Stockholms läns landsting

www.sll.se, Beställarkontor Vård

Hotellhem

www.hotellhem.se

Fyrtorn Advokatbyrå

QvinnoQraft Stockholm har sedan 2014 ett pågående samarbete med advokat Emilia Hermanrud. De som söker hjälp på QvinnoQraft har under vissa förutsättningar möjlighet att få inledande kostnadsfri rådgivning hos Fyrtorn Advokatbyrå AB. OBS kontakten med advokatbyrån görs alltid genom QvinnoQraft.