Välkommen till Equals quiz v.48

Quiz
Bild: AdobeStock.com

Dags för ännu ett Equal quiz! Testa din kunskaper i de frågor som står Equal närmast som t ex psykiatri, jämlikhet, psykisk ohälsa, vård och mycket mer…

Nästan all svaren till det här quizet går att hitta på våran hemsida. Så sätt igång och prova dina kunskaper! De rätta svaren visas när du är klar och såklart hur många rätt du fick. Dela gärna på Facebook!

Lycka till!

Var finns Equals stödboende?

Correct! Wrong!

Förut fanns den bortre parentesen som innebar att människor efter ha varit sjukskrivna en period blev utförsäkrade. Vilken teknik använder de sig av nu för att få människor ut ur försäkringen?

Correct! Wrong!

En gammeldansk är ju en nubbe men på Equals hemsida figurerar en annan dansk som är mycket skeptisk mot läkemedelsindustrin, vad heter han?

Peter Gøtzsche
Correct! Wrong!

Peter Gøtzsche har skrivit två mycket kritiska böcker om läkemedelsindustrin och den moderna diagnos- och läkemedelsinriktade psykiatrin.

Vems fel är det enligt sjukvården när du har utvecklat ett beroende av beroendeskapande läkemedel som vården har skrivit ut?

Correct! Wrong!

Vilken del av psykiatrin bygger man ut kraftigt?

I Norge har patienten rätt till psykiatrisk vård utan medicin
Correct! Wrong!

Varför har inte Equal ett flådigt huvudkontor vid Stureplan?

Correct! Wrong!

Vad heter företaget som driver region Stockholms egna produktion av psykiatri?

Correct! Wrong!

SLSO är en specialistverksamhet inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, ätstörningsvård, beroendevård och rättspsykiatri.

Vad är den allra bästa boten mot en rad samhällsproblem som t ex missbruk, psykisk ohälsa, övervikt, tonårsgraviditeter etc?

Foto: © [Loveleen] / Adobe Stock
Correct! Wrong!

Equals Quiz (v48/19)
Jag har precis gjort Equals quiz. Gör det du också!

Quiz

Varför inte passa på prenumerera på vårt nyhetsbrev eller bli medlem och stödja oss i vårt arbete för ett jämlikt Stockholm.

Om Equal
Den ideella föreningen Equal arbetar i Stockholm sedan 50 år för och tillsammans med personer med beroendeproblem, psykisk ohälsa eller annan social utsatthet. Vår vision är ett jämlikt Stockholm – detta då det är vetenskapligt bevisat att ojämlika samhällen ökar i princip alla sociala problem. Till Startsidan...

Share your Results: