Vi får inte lägga oss platta för Putin!

Ukraina, Kiev
Ryssland invaderar Ukraina och för att inte läggas oss platt för Putin fortsätter vi att publicera på vår hemsida. Foto: Nessa Gnatoush, CC BY 2.0 via Wikimed

När Ryssland invaderar Ukraina och människor dör i tusentals känns det mesta annat lite futtigt att skriva om. Att skriva om något annat känns på ett sätt som att man förminskar det som pågår där. Men om man väljer att inte skriva om annat blir även det konstigt. På något sätt som att Putin bestämmer vad vi publicerar och inte publicerar på vår hemsida. Vi kan inte låta oss styras på det sättet.

Equal kämpar för sociala rättigheter i Sverige. För en demokratiskt utformad och rättssäker vård och omsorg som utgår från alla människors lika värde. Vi kämpar emot de auktoritära tendenser som finns i vårt samhälle generellt och som förespråkar kontroll och bestraffning av människor som inte faller inom ramen. En motsvarande verksamhet i Ryssland, som kritiserar myndigheter och lagstiftning och bistår människor i att hävda sina rättigheter, skulle troligen inte få finnas.

Vi fortsätter bevaka

Vi hamnar därför i att vi måste fortsätta som vanligt med vår hemsida. Fortsätta bevaka den svenska vården, omsorgen och sociala lagstiftningen från ett kritiskt, progressivt, rättighetsbaserat perspektiv. Fortsätta berätta människors historier om mötet med samhällssystem som man försöker få hjälp ifrån men så ofta inte erhåller det.

Det är vårt sätt att åtminstone inte lägga oss platta för Putin.

Skribent: Per Sternbeck
info[@]equalsthlm.se
070-7972029

Här kan du läsa om konflikten Ryssland och Ukraina

Hävda dina sociala rättigheter