Ny personal på QvinnoQraft

Yvonne möter upp i dörren till Equals Qvinnoqraft.
– Jag har mycket olika erfarenheter från livet…Det känner jag att jag har nytta av här, i mötet med besökarna. Foto: Equal

Yvonne Sjöström, 60, arbetar på QvinnoQraft sedan årsskiftet 2023–24.

Hur går det?

– Det känns bra. Det är lärorikt med många intressanta möten och samtal. Något jag fått ögonen på under de här veckorna är kvinnor som bor i utsatta områden och som har problem med hedersvåld. De är självständiga men blir ändå inte fria pga att de bor i dessa områden. Jag måste lära mig mer om det. Jag har också sett hur skyddsnätet inte fungerar som det sägs att det ska göra. Det visste jag väl sedan förut, en det blir så svart på vitt.

Hur möter du upp kvinnorna och deras berättelser?

– Jag har mycket olika erfarenheter från livet…Det känner jag att jag har nytta av här, i mötet med besökarna. Jag har en förståelse för hur man kan man må – när man inte mår så bra, och jag tror att det känns tryggt för besökarna. Jag tror dessutom att jag är ganska positiv. Jag tycker om gemenskap, och mina tjejvänner betyder mycket för mig. Jag tror att det är nåt jag kan ta med mig hit.

Kommer du att trivas tror du?

– Människor har sagt att de tror att jag kommer att göra ett bra jobb här. Jag tror, och hoppas det själv också. Men det tar sin tid. Det är helt andra människor jag möter nu än i de arbeten jag haft förut. Jag har jobbat som aktivitetsansvarig på äldreboende med mycket samtal. Innan dess jobbade jag i trädgård och mycket i restaurang. Man måste hitta sin plats och sitt sätt att arbeta. Jag tror att jag är bra på att lyssna. Kanske något sämre på soppa.

Skribent Per Sternbeck
070-797 20 29
info@equalsthlm.se

Läs också…

Läs mer om vad Equals QvinnoQraft kan göra för dig!