Måndagsklubben återuppstår!

Måndagsklubben

Under stora delar av 1980-talet var MÅNDAGSKLUBBEN på Kafé 44 en del av det stockholmska nattlivet. På MÅNDAGSKLUBBEN kunde man dricka öl, diskutera politik och bli avsnäst i dörren av en rödhårig vassröstad kvinna vid namn Eva Fuchs.

Måndagsklubben återuppstår nu som politisk talkshow på Clarion Hotel, Södermalm, Ringvägen 98. Givetvis med Eva Fuchs som en av arrangörerna, om än inte i rollen som otrevlig dörrvakt.

Eva Fuchs:

”Vi återöppnar MÅNDAGSKLUBBEN för att vi tror att behovet av att diskutera politik och samhällsfrågor finns kvar, men det finns få arenor där det görs utanför ledarsidorna, partikanslierna och medias debattprogram. Men vi återöppnar också för att hitta nya spår i ett förstelnat politiskt landskap!”

Det är författaren och kriminologen Magnus Hörnqvist som en Skavlan 2.0, som med hjälp av intelligenta frågor och en humor ingen förstår, ska leda samtalen med ibland en gäst, ibland två och tre, om ämnen som brinner och bränner:

”När jag har berättat att Åsa Linderborg blir första gästen ut, har svaret ibland blivit: ”Men jag tycker ju inte som hon”. ”Nej, det är just därför du ska komma”.”

Med MÅNDAGSKLUBBEN vill vi få till ett samtal där det viktiga är vad som sägs och inte vem som säger det.  Ett politiskt samtal bortom självklarheterna där man inte nödvändigtvis får sin världsbild bekräftad utan tvärtom, utmanad.

Varje gång en HEMLIG GÄST från kulturens underbara värld!

Kom! Drick! Ät! Lyssna! Tänk! Och för h-e, gå in på facebook och gilla oss:

www.facebook.com/mandagsklubbenistockholm/

VÄLKOMNA!


MÅNDAGSKLUBBEN sammanträder tre gånger under hösten kl.18.30 på Clarion enligt följande :

  • 30 oktober Med Åsa Linderborg om Populism.
  • 27 november  Med hittills Per Sundgren, Göran Lidbrink och en tredje person om Parallellsamhällen.
  • 11 december Med Mian Lodalen, Katarina Wennstam och en eventuell tredje person om Hat.