Lars Benett död

Equal Stockholm

Föreningen Equals vice ordförande Lars Benett är död. Han dog i sömnen under julhelgen. Vi från Equal minns Lars som en trogen och pålitlig medlem med mycket humor och nära till skratt.

Lars Benett blev medlem i föreningen 2010 i samband med att vi gjorde en brukarrevision av de integrerade beroendemottagningarna. Han hade sedan förut varit engagerad i Länkarna Mariedal men då den föreningen lades ner valde han att engagera sig hos oss. Mycket för att vi sysslade med politik och ville förändra strukturer.  Under de kommande åren engagerade sig Lars Benett mycket i brukarråd och försökte på det sättet vara med och påverka beroendevården till att bli bättre organiserad och mer patienttillvänd.
Lars brukade berätta om den allt annat än positiva erfarenheten att bli utskriven från avgiftningen på St. Göran alldeles för tidigt och på darriga, skakiga ben försöka ta sig till bolaget för att överleva dagen. Det var något han inte ville att andra skulle behöva vara med om och det var denna och andra upplevelser som var hans drivkraft.

Med Lars Benetts död har föreningen förlorat en bra person och viktig kraft. Vi saknar honom.
Begravningen av Lars Benett sker den 19 januari kl.14.00 i Sånga Säby Kyrka.

Equals styrelse