Hjälp att trappa ner på Björkhagens husläkarmottagning

Hjälp att trappa ner på Björkhagens husläkamottagning
Önskar du eller en anhörig/vän hjälp med nedtrappning av psykofarmaka kan ni göra en egenanmälan genom att kontakta Björkhagens Husläkarmottagning och boka en tid. Foto: Equal

På Björkhagen husläkarmottagning pågår en unik verksamhet. Som en av mycket få offentligt finansierade aktörer i Sverige erbjuder man där läkarledd hjälp med nedtrappning och abstinensproblem av psykofarmaka. I denna film berättar André Marx om erfarenheterna hittills.

“Den här filmen spelades in 10 september 2020. Per dags dato (december 2020) har Nedtrappningsmottagningen i Björkhagen 25 patienter som aktivt får hjälp med nedtrappning. Majoriteten av patienterna har pågående eller nyligen avslutad kontakt inom specialistpsykiatrin där ett flertal patienter kommer från Beroendecentrum Stockholm och olika affektiva mottagningar.

Önskar du eller en anhörig/vän hjälp med nedtrappning av psykofarmaka kan ni göra en egenanmälan genom att kontakta Björkhagens Husläkarmottagning och boka en tid. Ni kan också be er läkare skicka en remiss eller ringa mottagningen om det önskar stöd med tips och råd i nedtrappningsprocessen utan att Nedtrappningsmottagningen i Björkhagen tar över det medicinska ansvaret.”

Skribent: Per Sternbeck/André Marx
info[@]equalsthlm.se
070-7972029

Gillade du artikeln?

Stötta oss genom att ge en gåva så kan vi skriva fler
artiklar/rapporter/krönikor/intervjuer

Swish till nr: 123 346 43 69 skriv Gåva i meddelandefältet eller skanna QR-koden i din swish-app.

Tack för Ditt stöd! Allt vårt material finns på webben och är gratis att ta del av.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.